Aon Global Risk Management Survey 2015: urmariti video si downloadati raportul

background

Click pe imaginea de mai sus pentru a urmari video

Aon Global Risk Management Survey 2015, sondaj efectuat pe baza raspunsurilor a peste 1.400 de profesioniști in gestionarea riscurilor din 60 de tari, dezvaluie noi riscuri cu care se confrunta companiile, dar si modul diferit in care riscurile sunt calificate si implicit prioritizate pentru a le adresa. Amenintarile la adresa reputatiei companiei și riscul cibernetic ocupa pozitii de top in clasamentul rezultat, fiind preocupari de top in randul liderilor companiilor analizate, in timp ce riscurile economice și de reglementare, impreuna cu creșterea concurenței și incapacitatea de a pastra sau recruta talente ocupa in continuare locuri fruntase.

Rezultatele sondajului ofera raspunsuri la intrebari cheie privind gestionarea riscurilor:

  • Cum se situeaza preocuparile dvs. privind riscurile comparativ cu cele corespondentilor dvs. din intreaga lume?
  • Care sunt factorii care influenteaza ingrijorarea fata de anumite expuneri?
  • Cum variaza riscurile in functie de regiune sau industrie?
  • De interes special din perspectiva de gestionare a riscurilor este numarul de expuneri pe lista din acest an, care nu sunt riscuri asigurabile tradiționale, aratând necesitatea organizațiilor de a evalua cu pricepere și sa abordeze atât expuneri existente și in curs de dezvoltare.

Repere din concluziile raportului:

  • Prejudiciul de reputatie, clasat ca risc de top in sondajul din acest an, poate rezulta dintr-o serie de factori si este corelata cu o serie de alte riscuri din lista anului curent
  • Schimbarile legislative s-au clasat pe locul 3 in clasament si au contribuit la o crestere semnificativa in clasament a riscurilor la care sunt expusi directorii executivi
  • Imposibilitatea de a atrage si retine talente s-a clasat pe locul 5, cu toate ca respondenții din unele regiuni l-au clasat chiar pe un loc mai fruntas.
  • profesionisti Cyber risk (riscul cibernetic) a intrat in top 10 la numarul 9, clasat pe un loc superior in America de Nord. Atacurile cibernetice pot deteriora companii intr-un numar mare de moduri, care leaga aceasta amenințarea de alte riscuri din lista.
  • Mai multe riscuri din lista din acest an sunt potențiale cauze sau consecințe ale riscului clasat pe numar de 10: pagube materiale.

Pentru raportul complet va rugam sa ne trimiteti un mail pe adresa office@aon.ro