Esti aici: Despre noi > Noutati

Companiile cu cei mai implicati angajati, obtin cele mai bune rezultate financiare, conform studiului “Cel mai bun angajator” efectuat de Aon Hewitt pentru tarile din Europa Centrala si de Est

Dec 18


12/18/2012  RssIcon

Faptul ca angajatii sunt cel mai important activ al unei companii este considerat un cliseu al zilelor noastre, insa studiul Best Employer 2012 din Europa Centrala si de Est a demonstrat inca odata ca aceasta declaratie este adevarata si ca bunele practici in materie de resurse umane, remunerarea si pachetele de beneficii, precum si un bun management, conduc la un grad mare de implicare al angajatilor care se transpune in rezultate financiare excelente pentru compania din care fac parte.

Principalele trei elemente comune ale companilor participante la studiu au fost:
1. Depasirea obiectivelor financiare (companiile participante la studiu au realizat o medie de 108% EBITDA comparativ cu 93% obtinut de alte companii)

2. Rata mai mica de angajati care parasesc compania (6% pentru companiile participante comparativ cu 9% la celelate companii)

3. Rata mai mica de absenteism (3.5zile/angajat comparativ cu 5.5 zile/angajat pentru restul companiilor)

Rezultatele studiului Best Employer din acest an arata ca gradul de implicare al angajatilor din tarile ECE a crescut cu trei procente fata de 2011, atingand un nivel mediu de 58%. Cel mai mare grad de implicare il au angajatii din Bulgaria - 67%, la polul opus situandu-se angajatii din Polonia cu un grad de implicare de doar 48%.

La companiile considerate drept Best Employer, gradul de implicare al angajatilor atinge 80%, cu 22 puncte mai mult decat media regionala.

Aon Hewitt organizeaza acest studiu pentru Europa Centrala si de Est inca din anul 2001, in acest an la sondaj participand peste 250.000 angajati din care 41.000 manageri, din mai mult de 400 companii din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia si Turcia.

Incepand cu ianuarie 2013, si Romania se va afla pe lista tarilor participante la acest sondaj, printr-un studiu organizat de Aon Romania, al carui scop va fi sa identifice care sunt cei mai buni angajatori din Romania prin prisma propriilor angajati.

Companiile interesate sa afle mai multe detalii despre acest studiu ne pot contacta pe mail la adresa Marius.Iancu@aon.ro.


Bucuresti, 17 decembrie 2012


Aon plc (NYSE: AON) este liderul mondial in furnizarea de servicii de management al riscului, brokeraj in asigurari si reasigurari, solutii pentru resurse umane si de outsourcing. Prin intermediul celor 62,000 de angajati din intreaga lume, Aon actioneaza unit pentru a obtine rezultate de cea mai buna calitate pentru clientii sai din peste 120 de tari, prin solutii inovatoare si eficiente de risc si resurse umane, folosind cele mai bune resurse globale si expertiza tehnica. Aon a fost numit in repetate randuri ca fiind cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar in asigurari si reasigurari, manager de captive, precum si cea mai buna companie de consultanta in beneficiile pentru angajati, premii acordate de mai multe surse din industria de specialitate.

Pentru mai multe informatii despre Aon, vizitati www.aon.ro, iar despre parteneriatul global si sponsorizarea echipei Manchester United accesati: www.aon.com/manchesterunited

Tags:
Categories:
Location: Blogs Parent Separator Noutati
      

Newsletter Aon


Abonare      
retea Aon