Esti aici: Despre noi > Noutati

Aon Romania i-a premiat pe Cei mai buni angajatori, desemnati in urma sondajului Best Employers Study Romania 2013, realizat impreuna cu Aon Hewitt, divizia de consultanta de resurse umane a grupului Aon

Dec 2


12/2/2013  RssIcon

In cadrul evenimentului organizat la sfarsitul saptamanii trecute la Radisson Blue Hotel din Bucuresti – Gala Best Employers 2013 Romania – reprezentantii Aon Romania au anuntat rezultatele cercetarii Best Employers Study 2013 in Romania si au decernat premiile castigatorilor pe anul in curs. Distinctiile au fost acordate pe trei categorii de companii, in functie de numarul angajatilor. Pe langa aceastea s-a acordat si un premiu special, pentru cel mai bun angajator din industria IT din Romania.

Best Employers 2013

Sondajul Best Employers Study Romania 2013 s-a derulat sub coordonarea Aon Hewitt, lider mondial in consultanta in domeniul resurselor umane. Conform cercetarii, nivelul mediu al engagement-ului in Romania atinge in prezent nivelul de 57%, cu 2% mai mare decat media provizorie obtinuta la nivelul Europei Centrale si de Est. Media provizorie din regiune este calculata prin analizarea rezultatelor obtinute de cele 9 tari in care cercetarea s-a incheiat – Romania, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Lituania, Rusia, Ukraina, Ungaria – urmand ca la inceputul anului 2014, cand se va incheia studiul si in Turcia, sa se publice rezultatele finale in regiune.

Pe baza rezultatelor obtinute in urma cercetarii a fost realizat si clasamentul Celor mai buni angajatori din Romania, pe 3 categorii de companii, in functie de numarul de angajati. Clasificarea se bazeaza pe calcularea unui punctaj obtinut pe baza opiniilor angajatilor, ajustat cu nivelul de aliniere dintre strategia angajatorului, stilul de conducere si tipurile de procese - metodologie dezvoltata de Aon Hewitt in cei peste 12 ani de cand efectueaza acest studiu la nivel mondial.

Distinctiile au revenit urmatoarelor companii:

Categoria „Companii cu un numar de angajati intre 50 si 250”

  1. Monsanto Romania SRL
  2. Roche Romania SRL
  3. 3M Romania SRL

Categoria „Companii cu un numar de angajati intre 250 – 1000”

  1. Egger Romania SRL
  2. Dell International Services SRL
  3. British American Shared Services Europe

Category „Companii cu un numar de peste 1000 de angajati”

  1. Agricola International SA

Premiul special s-a acordat pentru industria de IT

  1. Dell International Services SRL

Dintre cei 19 indicatori analizati pe parcursul cercetarii, pe primele trei locuri ca factori diferentiatori pentru Cei mai buni angajatori se situeaza atitudinea angajatorului fata de angajati, politicile si procesele aplicabile in cadrul companiei – modul in care acestea permit angajatilor sa performeze – si perceptia angajatilor asupra companiei – organizatia este considerata un loc bun de munca pentru profesionisti din industria specifica. Nivelurile inregistrate de catre Best Employers pentru acesti indicatori au valori cu 15-20% mai mari decat valorile inregistrate la ceilalti angajatori.

La eveniment au participat peste 100 reprezentanti ai companiilor din Romania, cu predilectie coordonatori ai departamentor de resurse umane sau conducatori de companii, precum si reprezentanti ai Aon si ai partenerilor sai in realizarea acestui studiu (AmCham, Ziarul Financiar, Cofactor)

Aon Hewitt organizeaza anual studiul Best Employers pentru Europa Centrala si de Est inca din anul 2001. Anul trecut au participat la sondaj peste 250.000 angajati, din care 41.000 manageri din mai mult de 400 companii din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia si Turcia.

Romania se afla pe lista tarilor participante la cercetare incepand cu ianuarie 2013, printr-un studiu organizat de Aon Romania. La nivelul Europei Centrale si de Est, alaturi de Romania au participat la sondaj companii din Cehia, Ungaria, Turcia, Polonia, Bulgaria, Rusia si Ucraina.

Aon plc (NYSE: AON) este lider mondial in furnizarea de solutii de management de risc, brokeraj de asigurari si reasigurari si consultanta in domeniul resurselor umane. Prin cei 65.000 angajati in toata lumea, Aon acorda cele mai bune servicii clientilor sai din peste 120 de tari, combinand solutii de risc inovatoare si eficiente cu expertiza tehnica a resurselor sale la nivel mondial. Aon a fost numit in mod repetat cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar de asigurari, cel mai bun intermediar in reasigurari, cel mai bun consultant privind beneficiile pentru angajati si manager de captive de catre surse multiple din industria de profil.

Aon Hewitt, divizie a grupului Aon plc, este liderul mondial al furnizorilor de servicii de consultanta privind resursele umane, solutii de management al carierei, consultanta pentru schimbari si restructurari organizationale, planuri de pensionare si beneficii pentru angajati. Beneficiind de resurse, expertiza si intindere globala, Aon Hewitt ajuta organizatiile in solutionarea celor mai complexe situatii cu care se confrunta departamentele de resurse umane in ziua de azi, contribuind la cresterea performantei.

Aon Romania, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din Romania, ofera servicii de calitate pentru brokerajul in asigurari, managementul de risc si beneficii pentru angajati, pentru companii din domeniul comercial si industrial, autoritati sau institutii financiare. Companie infiintata in 1991, subsidiara a grupului Aon din 2005, Aon Romania este cea mai mare operatiune din Regiunea Europa de Sud-Est, din care mai fac parte Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania, Kosovo si Moldova. Pentru mai multe informatii despre Aon, vizitati www.aon.ro


Tags:
Categories:
Location: Blogs Parent Separator Noutati
      

Newsletter Aon


Abonare      
retea Aon