Esti aici: Despre noi > Noutati

GSK Consumer HealthCare, Adobe Systems și McDonald's sunt cei mai buni angajatori ai anului conform cercetării realizate de Aon România

Nov 28


11/28/2014  RssIcon

București, 28 noiembrie 2014 –  Aon România, subsidiara locala a leaderului mondial in brokeraj de asigurari, consultant de risc si resurse umane si unul dintre cei mai mari brokeri din piata noastra de asiguari, a anunțat  rezultatele cercetării Best Employers Study 2014 în România. Decernarea premiilor pentru cei mai buni angajatori a avut loc în cadrul Galei organizate joi seara, la hotelul Hilton din București. 

Nominalizările au fost făcute pentru trei categorii de companii, în funcție de numărul angajaților iar premiile  au revenit următoarelor companii:

Categoria „Companii cu un număr de angajați între 50 și 250”

1.  GSK Consumer HealthCare

2.  Autonom Services

3.  Pfizer Romania

Categoria „Companii cu un număr de angajați între 250 și 1000”

1.  Adobe Systems Romania

2.  Teamnet International 

Categoria „Companii cu un număr de peste 1000 de angajați”

1.  McDonald's Romania

Best Employers Study (BES) organizat în 2014, include informații colectate în urma participării a 28 de companii, peste 200 executivi si 8.700 angajați, reprezentând peste 15.000 de angajati din România. Sondajul s-a derulat sub coordonarea diviziei Hewitt, lider mondial în consultanță în domeniul resurselor umane, din cadrul Aon plc.

Conform cercetării, nivelul mediu al engagement-ului (implicarea profesională a angajaților în raport cu munca lor), în România atinge în prezent 62%, față de 57% înregistrat anul trecut.

De remarcat este distribuția implicării profesionale în funcție de poziția în cadrul companiei. Astfel, rezultatele înregistrate de media tuturor participanților la studiu arată că 59% din angajați (pozitii non-manageriale) sunt implicați profesional, in timp ce nivelul de implicare pentru middle si top manageri este de 74%. In schimb, companiile nominalizate “Cel Mai Bun Angajator” au următoarele rezultate: 78% angajați (non-manageri) sunt implicați profesional, 85% middle manageri și 93% top manageri.

În ceea ce privește nivelul de implicare profesională al angajatilor companiilor analizate pe categorii de vârstă și vechime in cadrul companiei, cele mai mari diferențe între media participanților și media companiilor nominalizate „Cel Mai Bun Angajator” se înregistrează la categoria de vârstă 45-54 de ani, unde engagement-ul Celor Mai Buni Angajatori atinge 92%, în timp ce media pe țară este de 56%, și angajații care au peste 10 ani vechime în muncă – 89% față de 62% media pe țară.     

În urma analizei datelor colectate cu ajutorul tuturor participanților, au fost identificate câteva direcții care ar trebui să se afle pe lista scurtă a fiecarui HR manager din România. Printre ariile esențiale pentru susținerea implicării profesionale a angajaților sunt: alinierea la brand-ul companiei, mediul fizic de lucru, middle managerii, oportunitățile de învățare și dezvoltare. În schimb, un set de elemente cheie pot aduce creșteri ale implicării profesionale dacă se acționează asupra lor: recunoaștere, reputația angajatorului, salarizare, atenția acordată angajaților.

Constatam un interes crescut din partea companiilor romanesti pentru a-si evalua gradul de engagement din organizatie, prin prisma unui proiect professional, derulat independent cum este Best Employer Survey, iar acest lucru este foarte imbucurator. Asta denota maturitate organizationala si acceptarea paradigmei ca fara angajati multumiti nu poti atinge performanta operationala dorita. Cred ca incet, incet isi face loc si la noi conceptul de “fericire organizationala” care este de fapt fundamentul unui atasament profesional sanatos – sau asa numitul “engagement”, spune Valentin Tuca, CEO Aon South Eastern Europe.

Best Employers Study a fost realizat pe o perioadă de 9 luni și oferă o clasificare a companiilor din punct de vedere al imaginii pe care o au ca angajator în piața forței de muncă în baza opiniei propriilor angajați, identificând zonele cu cel mai mare impact în creșterea performanței angajaților.

Pe lângă topul Celor Mai Buni Angajatori, acest studiu furnizează o serie de informații atât despre angajatori, cât și despre angajați.

BES analizează nivelul de implicare profesională a angajaţilor în baza a trei dimensiuni: „SAY” (angajaţii care vorbesc pozitiv despre compania pentru care lucrează, în discuţiile cu prietenii, colegii sau clienţii), „STAY” (angajaţii care vor să rămână în companie pentru mai mult timp şi care nu se gândesc să o părăsească) şi „STRIVE” (angajaţii care depun un efort suplimentar pentru a ajuta la obţinerea de rezultate pentru companie).

Aceste dimensiuni sunt susținute de 19 factori care influențează implicarea profesională, dintre care enumerăm: sentimentul împlinirii, autonomia, resursele, oportunitățile de învățare și dezvoltare, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, mediul de lucru, colegii, managementul performanței, reputația angajatorului, atenția acordată angajaților, beneficiile, recunoașterea, ș.a.

Clasificarea companiilor se bazează pe calcularea unui punctaj obținut pe baza opiniilor angajaților, ajustat cu nivelul de aliniere dintre strategia angajatorului, stilul de conducere și tipurile de procese – metodologie dezvoltată de Aon în cei aproape 20 ani de când efectuează acest studiu la nivel mondial.

Aon Hewitt organizează anual studiul Best Employers pentru Europa Centrală și de Est încă din anul 2001. Studiul organizat în 2013 la nivelul CEE a inclus informații colectate în urma participării la sondaj a peste 360.000 de angajați din peste 430 de companii din regiune. România se află pe lista țărilor participante la studiu începând cu 2013, când s-a clasat pe locul 4 între țările din Europa Centrală și de Est, ca nivel de implicare profesională a angajaților, după Ungaria, Cehia și Rusia.

* * * *

Note

Aon plc (NYSE: AON) este lider mondial in furnizarea de soluţii de management al riscului, brokeraj de asigurări şi reasigurări, consultanţă resurse umane şi externalizare de servicii. Prin cei 66.000 angajaţi în toată lumea, Aon acordă cele mai bune servicii clienţilor săi din peste 120 de ţări, combinând soluţii de risc inovatoare şi eficiente cu expertiza tehnică a resurselor sale la nivel mondial. Aon a fost numit în mod repetat cel mai bun broker din lume, cel mai bun intermediar de asigurări, cel mai bun intermediar în reasigurări, cel mai bun consultant privind beneficiile pentru angajaţi şi manager de captive de către surse multiple din industria de profil. Vizitaţi www.aon.com  pentru mai multe informaţii despre Aon şi www.aon.com/manchesterunited  pentru detalii privind parteneriatul Aon cu Manchester United

 

Aon Romania, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, oferă servicii profesionale de consultanţă în asigurări, reasigurări, managementul de risc şi beneficii pentru angajaţi, pentru companii, autorităţi sau instituţii financiare.  Companie infiinţată în 1991, subsidiară a grupului Aon din 2005, Aon Romania este cea mai mare operaţiune din Regiunea Europa de Sud-Est, din care mai fac parte Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania, Kosovo şi Moldova. Aon Romania deţine certificatul de management al calităţii ISO 9001/2008. Pentru mai multe informaţii despre Aon, vizitaţi www.aon.ro 

 

Best Employers Study (BES) oferă o clasificare a companiilor din punct de vedere al imaginii pe care o au ca angajator în baza informațiilor transmise de proprii angajați. Studiul se adresează companiilor cu peste 50 de angajați și cel puțin doi ani de activitate pe piața din România. Pe lângă un top al celor mai buni angajatori, care va fi publicat la nivelul României la sfârșitul lunii noiembrie și la nivel CEE în primăvara anului viitor, acest studiu furnizează o serie de informații atât despre angajați cât și despre angajatori. BES îi ajută pe managerii de companii să afle cum pot obține rezultatele cele mai bune cu resursele pe care le au in companie și cum pot crește performanța afacerii prin optimizarea nivelului de engagement al angajaților. Pentru mai multe detalii despre studiul Best Employers în Romania vizitați www.bestemployersromania.com

 

 


Tags:
Categories:
Location: Blogs Parent Separator Noutati
      

Newsletter Aon


Abonare      
retea Aon